Gyakori kérdések

Írja be kérdését, vagy böngésszen a GYIKben

Általános

Hogyan rendelhetek a Flashbay-től? Mit jelentenek a termékleírásban levő szimbólumok? Mi a virtuális nyomat? Hogyan tudom a jelszavamat visszaállítani? Mi a kézbesítés ideje? Hova tud a Flashbay szállítani?

Mekkora a minimálisan rendelhető mennyiség nagysága?

A logóval ellátott pendrive-ok minimum rendelési mennyisége 10 darab. Az árlistánkat kérve látni fogja, hogy áraink még kis rendelési mennyiségre nézve is nagyon versenyképesek!

Sok más cégnél a minimum rendelési mennyiség nagysága 50 vagy akár 250 darab is lehet. Mivel a Flashbay-nél mindig a hatékony gyártásra törekszünk, ezért képesek vagyunk az Ön által adott kisebb rendelés teljesítésére is.

Az általunk forgalmazott többi terméknél a rendelési mennyiség minimuma a követelményektől függően némileg eltérhet, ezért kérjük lépjen velünk kapcsolatba.
Hogyan néz majd ki a késztermék?

Viszonteladók és forgalmazók

Főleg a következő típusú vállalkozásokat támogatjuk Flashbay viszonteladóként:
 • Marketing, Reklám, Média és Kreatív Ügynökségek, melyek a termékeinket hozzáadott értékként szeretnék a már meglévő ügyfeleinek kínálni.
 • Beszerző cégek, melyek szeretnék a termékeinket beszerezni az elfogadott vásárlóik nevében.

A következő típusú vállalkozások nem lehetnek Flashbay viszonteladók:
 • Vállalatok, amelyek fizetett keresőmarketinget alkalmaznak olyan termékek reklámozására, amelyek a Flashbay termékkategóriái között szerepelnek.
 • Vállalatok, amelyek irányítása alatt vagy tulajdonában olyan weboldal található, amely főként a Flashbay termékkategóriában szereplő termékeket forgalmaz.
 • Vállalatok, amelyek egyébként jogosan tekinthetők a Flashbay konkurensének.

A Flashbay biztosítja, hogy az elfogadott viszonteladóink megkapják a szükséges támogatást, hogy meghaladják a vásárlóik elvárásait.
 • Előfordult már, hogy el kellet állnia egy üzletkötéstől, mert a jelenlegi beszállítója 2 héten túli megrendelés és beérkezés közötti időre tett ajánlatot, amikor önnek a rendelés 5 napon belül kellet?
 • Vagy a beszállítója valójában egy közvetítő, aki előre elveszi a pénzét, és olyan termékeket vesz, ami nincs is készleten?
Mindkettő szomorú történet, amit mindig hallunk. Mi a Flashbaynél hiszünk a jó üzletkötés alappilléreiben.
 • Nagy mennyiségű árut tartunk, és megtettük a szükséges befektetéseket, hogy a rendelését időben és a leírások szerint leszállítsuk.
 • A rendkívül versenyképes viszonteladói áraink és kitűnő kiszolgálásunk által támogatva segítünk, hogy a vásárlójának tökéletes szolgáltatást nyújtson.
 • A termékeink csúcsminőségűek és az általunk biztosított megrendelés és beérkezés közötti idő a Logóval Ellátott Promóciós Technológiai termékekre leadott tömeges megrendelés esetén játszva legyőzi a versenytársainkat.
 • Rendeléskezelés macera nélkül: Könnyen kezelhetőek az ön Megjelölt Promóciós Technológiai termékekre leadott rendelései online.
 • Az Ügyfélközpontunk segítségével azonnal megtekinteti a rendelése állapotát és nyomon követheti az ön vagy a vásárlója ajtajához

A Flashbay garancia

A Flashbay minden termékre garanciát vállal?
Igen, a Flashbay weboldalán megjelenő összes termékre garanciát vállalunk, hogy a szállítás időpontjában anyag- és gyártási hibáktól mentesek.

A szállítás után mennyi a jótállási időszak a különböző termékkategóriákra?
Tekintse meg az alábbi táblázatot, amely felsorolja az összes termékkategóriánkat és azok jótállási idejét. 

Terméktípus Garancia időtartama
USB flash meghajtók 10 év
Teljesítmény 2 év
Hang 2 év
Ivóedények 2 év
Gadgetek 2 év
Tollak 1 év
Táskák 1 év
Sapkák 1 év
Jegyzetfüzetek 1 év
Tartozékok 1 év
Ruházat
1 év

Ajándékkészletek esetén a garancia az ajándékkészlet egyes elemeire vonatkozik, külön-külön, a fent leírtak szerint.

Mire nem terjed ki a garancia?
A garancia nem terjed ki a termékek javítására, pótlására vagy cseréjére, ha a kár szándékos vagy hanyagságból, helytelen használatból, balesetből, módosításból, nem megfelelő fizikai vagy működési környezetből, helytelen karbantartásból vagy olyan termék által okozott meghibásodásból ered, amelyért a Flashbay nem vállal felelősséget. A méltányos elhasználódásból eredő károk (beleértve az egyedi márkajelzések károsodását is) szintén kizártak.
 • USB flash meghajtók: A meghibásodás vagy a nemkívánatos működés kizárt, ha a termékeket speciális vagy egyedi hardverrel vagy szoftverrel használják, vagy a nem kritikus adatok általános tárolásától eltérő alkalmazásban használják.
 • Ivóedények: A koptató vegyszerek, a súroló hatású tisztítási módszerek és a mosogatógépek által okozott károkat kizárjuk.
 • Tollak: A tintapatronok fogyóeszközök. A garancia csak a toll törzsére vonatkozik.
 • Táskák: A túlterhelés által okozott károkat kizárjuk.
 • Sapkák: Alakváltozások várhatók az ismételt használat miatt, és kizárjuk.
 • Ruházat: Az ismételt használatból adódóan várható alakváltozások kizárva. Az egyedi márkajelzés többszöri mosás következtében történő kifakulása vagy romlása kizárva. A megadott tisztítási utasításoktól eltérő mosás okozta károsodás kizárva.
 • Füzetek: Nem fedezzük az étel, ital és/vagy folyadék kifröccsenése vagy általános gondatlanság okozta károkat.

Do you offer samples?

Yes we offer free samples. These are non-functioning units that are designed to show you the look and feel of each model. We find this is a huge help for our customers trying to decide which model to choose.

Hogyan fizethetek és mik a fizetési feltételek?

Miután leadta rendelését, küldünk önnek egy emailt, amelyben megtalálja a fizetési útmutatót. Az eljárás gyors és egyszerű: bármilyen fizetési módot elfogadunk a bankkártyától a banki átutalásig. Egyes visszatérő vásárlóinknak, állami szektorbeli intézményeknek és nagyobb cégeknek hitellehetőséget biztosítunk. Felhívjuk figyelmét, hogy a szállítást csak a pénz beérkezése után áll módunkban elindítani, kivéve, ha hitelmegállapodás van érvényben önnel.

Milyen szabályok vonatkoznak a visszavételre?

Gondosan ügyelünk arra, hogy minden általunk elkészített rendelés kifogástalan legyen, de ha mégis elrontunk valamit, mindent megteszünk, hogy mielőbb kijavítsuk a hibát. Ha bármi problémát tapasztalt a rendelésével, kérjük, lépjen kapcsolatba kirendelt ügyintézőjével, aki segítségére lesz.

Termékeinket mindig rendelésre és az ön egyedi igényei szerint készítjük el, így a Fogyasztói Jogokról Szóló Irányelvekben (illetve az ezzel egyenértékű nemzetközi rendelkezésekben) foglalt gondolkodási vagy vásárlástól való elállási időszakra vonatkozó rendelkezések nem érvényesek.

További segítségre van szükségem. Kit keressek?

Állunk rendelkezésére. Keressen minket a megadott telefonszámon, vagy a Kapcsolat oldalon. Ha van kirendelt ügyintézője, vele közvetlenül is felveheti a kapcsolatot.
Mi a legjobb fájlformátum a logómnak? Hogyan adjuk a termékhez az Ön logóját?

Pendrive

Minden pendrive egyformán gyártott?

Hogyan használjam az USB kulcsot?

Csatlakoztassa a USB Flash Drive-ot a számítógépe USB portjához. Amennyiben a Flash meghajtó rendelkezik fényjelzéssel (LED-del), az villogni kezd, így jelezve annak működését.

Ha a számítógépe felismeri az új meghajtót, akkor a tartalom (vagy a meghajtón levő fájlok) megtekintését javasolja. Válassza a "megnyitás" opciót a Flash drive felfedezéséhez.

Ha Ön Windows operációs rendszert használ, akkor az új meghajtót a "Sajátgép" alatt találhatja a Start menüben, amely a a számítógép összes meghajtóját listázza, beleértve a Flash meghajtót is.

A Flash meghajtóra másolni kívánt fájlokat tegye a képernyőn megjelenő mappába. A fájlok áthelyezése általában azonnal megtörténik (nagyobb méreteknél több időt vehet igénybe).

A meghajtót akkor távolíthatja el, ha a rajta levő fájlok nincsenek használatban (írás vagy olvasás).

Ha az USB Flash meghajtóról a számítógépre adatot szeretne helyezni, a fentebb említettek szerint járjon el.
Mennyi adatot bír el a Pendrive?

Tárolható illetve átvihető-e zene az USB meghajtóra?

A rövid válasz: igen. Általában az USB kulcsok háttértárolóként működnek, így minden rendszer, amely támogatja a fentebb említettet képes az USB meghajtó tartalmához hozzáférni, beleértve a zenefájlokat is!

Megsérülhetnek-e a pendrive-ok meghajtók a repülőtéri biztonsági ellenőrzések során?

A szilárdtest-meghajtók a repülőtéri biztonsági követelményeknek megfelelnek.

A pendrive-om minden számítógéppel működőképes lesz?

Az USB kulcsok az USB protokollt használják a PC-vel, Mac-cel és egyéb USB port-tal rendelkező eszközökkel való együttműködésre. Az USB meghajtók általában olyan háttértároló illesztőprogramot használnak, amely a Windows Me-be, a Windows 2000-be, a Windows XP-be és az ezt követő újabb rendszerekbe, valamint a Mac OS 9, a Mac OS X , Linux 2.4.6 és az ezt követő újabb rendszerekbe integrálva vannak. Néhány gyártó a Windows 98 SE-hez vagy a Windows NT-hez forgalmaz meghajtókat. Az Apple a Mac OS 8.6-hoz ajánl háttértároló illesztőprogramot. Amennyiben további információra van szüksége, konzultáljon az USB Flash meghajtót gyártóval.

Miért előnyösebb a Flash drive használata a külső merevlemezzel, DVD-R-el és a floppyval szemben?

Egy csomag rágógumihoz hasonlítható méretével Pendrive sokkal kisebb, mint a külső merevlemezek, és könnyen szállítható, mivel nincsenek érzékeny részei, amelyek egy esetleges esés során megsérülnének vagy összetörnének. Használata egyszerűbb, mint a külső merevlemezeké, hiszen a számítógéphez való csatlakoztatása semmilyen időigényes konfigurációt nem igényel.

Az USB portok sokkal elterjedtebbek a CD és a DVD iróknál, így az USB kulcs több számítógépen lesz működőképes, mint a CD-R vagy DVD-R. Emellett a számítógépről a pendrive-ra való feltöltés folyamata sokkal gyorsabb és egyszerűbb, mint a fentebb említetteké. Továbbá az USB meghajtó hordozható merevlemezként viselkedik, így annyiszor tölthet fel, vagy törölhet le fájlokat, ahányszor akar. A CD-R-nél és DVD-R-nél csak egyszer tölthet fel fájlokat, és az írás után a feltöltött adatok nem törölhetőek.

Egy standard floppy 1.44 MB nagyságú adatot képes tárolni, ez sokkal kevesebb, mint egy pendrive-on levő akár 128GB-os tárhely.

Mi történt a 125MB, a 256MB, a 512MB és az 1GB kapacitású pendriveokkal?

Ezek a kisebb memória kapacitások már elavulttá váltak, ugyanúgy mint az 2GB kapacitás, amely ugyanannyiba kerül, mégis nagyobb értéket kínál.

Amennyiben egy alacsony árkategóriás pendriveot keres és kisebb memória is elegendő, jelenleg az 2GB-os memória a legolcsóbb a piacon.

A nagy memória chip gyártók, mint például a Hynix, Samsung, KIOXIA*, Sandisk, Micron a Intel és már nem gyártanak 2GB-nál kisebb NAND flash memóriát.
Előfordul, hogy alkalmanként be tudunk szerezni megfelelő mennyiségű 1GB memóriát és ki tujdjuk velük szolgálni ügyfeleinket, azonban továbbra is a nagyobb kapacitás a hosszú távú tendencia. 

Néhány USB gyártó még mindig kínálja a 128MB, a 256MB, és a 512MB memória kapacitásokat. Ők márkátlan, rossz minőségű NAND flash memóriát hasznánlak,  amit, azt javasoljuk, hogy mindenképpen kerüljön el, hiszen nen minden Pendrive egyformám gyártott.


*A Toshiba Memory 2019. okt. 1-től Kioxia márkanéven működik

Mi az USB Flash meghajtó?

Az USB Flash meghajtó egy kompakt USB flash memória meghajtó, amely hordozható merevlemezként viselkedik, lehetővé téve azt, hogy a számítógépe legfontosabb adatait elmentse, vagy "szállítsa". Hihetetlenül nagy mennyiségű információt képes tárolni, és elég kicsi ahhoz, (egy csomag rágógumihoz hasonlítható mérete) hogy könnyedén a zsebébe csúsztassa, egy nyakpánt segítségével viselje, vagy egy kulcstartóra helyezze.
NAND flash és árváltozása On the Go Flash meghajtók kifejtve Milyen vezérlőt használunk az USB Flash meghajtóinkban? Hogyan állítsam be az AutoRun funkciót? Mi az USB kulcsok írás - és olvasási sebessége? Mi a WEEE? Helyi lemez vagy eltávolítható adattároló?

Hogyan védehetem meg a számítógépet a vírusoktól a pendrive használata során?

A vírusok elleni legjobb védekezési módszer általában különböző biztonsági mechanizmusok használatán keresztül történik. Ez magába foglalja a tűzfalat, vírus szkennert vagy egyéb - a bejövő fájlok vírustartalmát vizsgáló eszközöket. A pendrive-oknál érdemes fontolóra venni a fájlok tartalmának használatba vétel előtti vírus szkennelést.

Mi az SLC és az MLC?

A NAND flash memóriának kétféle kategóriája van: az SLC és az MLC.

Az SLC az angol "Single-Level Cell" rövidítése:

Az SLC memória egy bit nagyságot tárol minden cellában, ez gyorsabb adatátviteli sebességet, alacsonyabb energia-felhasználást és a cellák hosszabb élettartamát biztosítja. Az SLC egyetlen hátránya az egy MB-ra eső előállítási költség nagysága, aminek következtében az SLC technológiát főként nagy teljesítményű memóriakártyákban használják.

Az MLC az angol "Multi-Level Cell" rövidítése:

Az MLC memória 3 vagy annál több bitet tárol minden egyes cellában. A nagyobb mennyiség raktározásából adódóan az MLC memóriakártya lassabb adatátvitelt, magasabb fogyasztást és rövidebb cella élettartamot eredményez. Az MLC memóriakártya előnye az alacsonyabb előállítási költség . Az MLC flash technológia hagyományos memóriatermékeknél használatos. Az MBC (Multi-Bit Cell) hasonló az MLC-hez, ez két bit nagyságú adatot tárol cellánként.
Mi a Windows ReadyBoost?

Mi az USB 2.0?

A válasz egyszerű: Az USB 2.0-ás verziója gyorsabb adatátviteli sebességgel rendelkezik, mint az USB 1.1.Nincs kompatibilitási probléma az USB 1.1 port és az USB 2.0 Flash meghajtók között.

További részletek: A 2001-ben véglegesített, Universal Serial Bus (USB) 2.0-ás verziója az USB beviteli/kiviteli bus teljes átalakításának eredménye, amely sokkal nagyobb írás/olvasás sebességet engedélyez, mint az USB 1.1
Mit jelent a Szupergyors (SuperSpeed) USB vagy az USB 3.0?

Power bank

Mi a Power bank?

A Power bank egy hordozható töltőkészülék, amelyet telefonok vagy táblagépek töltésére lehet használni. Maga a Power bank is feltölthető és újrahasználható.

Miért olyan népszerű promociós ajándék a Power bank?

Mivel igazán hasznos promóciós termékek. Az okostelefonok és táblagépek a mindennapok szerves részei, és gyakran merülnek le, amikor nem vagyunk otthon. Ezért a kicsi, hordozható és stílusos Power bank rendkívül népszerű promociós tárgy.

Mennyibe kerül egy Power bank?

Áraink a modelltől és kapacitástól függően változnak. Árainkat a rendelés nagysága is befolyásolja. A legkönnyebben úgy juthat árajánlathoz, ha kitölti a Gyors ajánlat kérést.Küldhetünk egy teljes árlistát is, amiből válogathat.

Hogyan működnek a Power bankek?

A Power bankek használata pofonegyszerű. Csak töltse fel a Power banket, a LED égők jelzik a töltés szinjtét. Amint teljesen feltöltötte csatlakoztathatja telefonját vagy táblagépét a Power bankhez, ami elkezdi a készülék töltését. Ilyen egyszerű.

Milyen hosszú egy Power bank várható élettartama?

Ha megfelelően kezelik és hűvös, száraz helyen tárolják, minden feltétel adott, hogy a Power bank több évig működjön. Ne feledje, 2 Év Garanciát vállalunk. Ha rendszeresen használják, a Power bank akkumulátorának teljesítménye előbb-utóbb fokozatosan megromlik. Ez igaz bármilyen akkumulátor esetén, legyen az Power bankben, telefonban vagy laptopban.

Kompatibilisek a Power bankek a népszerű készülékekkel?

Igen. Power bankjeink kompatibilisek minden jelentős készülékgyártóval, köztük Apple, Samsung, Android, Kindle és még sok más.

Hogyan nézhetem meg, hogy mennyi töltés maradt a Power bankben?

Néhány modell kivételével a töltés szintjét a Power bank LED lámpája jelzi. A töltés szintjét különböző LED színek mutatják. Ezek az információk mind megtalálhatók a felhasználói kézikönyvben.

Hányszor tölthetem fel készülékemet, mielőtt a Power bank újratöltést igényel?

Csak gördítse rá az egeret a alábbi kapacitás ikonokra, és látható lesz a népszerű készülékek töltésszáma.

Mennyi idő alatt töltődik fel a Power bank?

Minden Power bank körülbelül 4 óra alatt töltődik fel alacsony töltési szintről. A Power bank LED égője jelzi az akkumulátor rendelkezésre álló töltési szintjét .

Ki kell kapcsolnom a készüléket, ha nem használom?

Nem.A Power bank automatikusan "Készenléti" üzemmódba kapcsol, ha nincs használatban.

Milyen csomagolásban szálltják a Power bankeket?

Minden Power bank és tartozék külön fehér kartondobozba lesz téve. Ha külön ajándékdobozt rendelt, akkor abba lesznek csomagolva.  A dobozok egy nagyobb dobozba kerülnek, hogy szállítás alatt védve legyenek. Jelenleg az IATA PI965 IB szabványt követjük.

Milyen biztonsági funkciókkal rendelkeznek Power bankjeik?

Power bankjeink rendkívül biztonságosak. Minden termékünket szigorú biztonági ellenőrzésnek vetjük alá. A Tanúsítványok oldalon megnézhető minden Biztonsági tanúsítványunk. Minden modell Biztonsági Tanúsítványa megtalálható az egyes Termékek Oldalán. A biztonsági jellemzők között megemlíthetjük:
 • Vezető márkák jó minőségű akkumulátorai
 • Erős szerkezet véd az ütésektől és koppanásoktól
 • Kimeneti túláram és túlfeszültség védelem
 • Bemeneti túláram és túlfeszültség védelem
 • Magas hőmérsékleten kikapcsolás
 • Rövidzárlat védelem
 • Elektrosztatikus kisülés (ESD) védelem
Power bank töltés

Audio

Milyen audioforrást használhatokbBluetooth® készülékekkel?

Bluetooth® készülékeinket bármilyen bluetooth®-engedélyezett audioforrásal használni lehet. Egyes Audio modelljeink kisegítő kábelbemenettel rendelkeznek a készülékek csatlakoztatásához. Ebben az esetben a Bluetooth® engedélyezése készülékén szükségtelen.

Biztonságos bluetooth® készülékeimet felvinni a repülőre?

Igen, biztonságosak feladott és kézi poggyászként is .

"Hogyan társíthatom készülékemet a bluetooth® hangszórókkal vagy fejhallgatókkal?

Az audiokészülékek társításához, győződjön meg róla, hogy a bluetooth® engedélyezve legyen készülékén és a hangszóró/fejhallgató be legyen kapcsolva. Majd válassza ki a készülékén látható hangszóró/fejhallgató nevét (pl Tab) a ‘Kompatibilis Készülékek’ menüben, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. Audio termékének neve azonos lehet a rálogózott névvel. Az Audio termék csipogással jelzi a sikeres kapcsolódást. 

"Tudok hívásokat fogadni a bluetooth® fejhallgatókkal?

Igen, a bluetooth® fejhallgatóink rendelkeznek ezzel a funkcióval.

Lehet a bluetooth® hangszórókat kihangosítóként használni?

Hívások kezdeményezésekor a bluetooth® hangszóró használható kihangosítóként.

USB autós töltő

Mi a Promóciós USB autós töltő?

A Promóciós USB autós töltő lehetővé teszi a hordozható készülékek vezetés közbeni töltését egy USB kábel segítségével. A Promóciós USB autós töltő az autó 12V/24V-os kiegészítő töltőcsatlakozójához kapcsolódik. Ez a csatlakozó a legtöbb autóban szabvány. Jellemzően a középső konzolon, vagy a műszerfal alsó részén található, és néha cigarettagyújtónak ad helyet. 

A Promóciós USB autós töltő testreszabható és ellátható saját márkajelzésével, így egy praktkius, nagyon hatékony marketingeszköz szerepét töltve be, valahányszor az ügyfelei vezetnek.

Hogyan állapítható meg, hogy a Promóciós USB autós töltő tölti-e a készüléket?

A készülék töltési képet vagy töltési fényt fog mutatni, ha töltés alatt áll. Egyes modelljeink szintén világítással jelzik, ha töltés alatt állnak.

A töltő működéséhez be kell indítani, vagy mozgásban kell lennie az autónak?

Az autót be kell indítani, de nem kell mozgásban lennie.

Mennyi áramot/üzemanyagot fogyaszt?

Kevesebb mint 30mAh-t. Az autós töltő csak akkor fogyaszt az autó áramforrásából, ha egy készülék rá van csatlakoztatva.

Milyen készülékeket lehet tölteni az USB autós töltővel?

Az USB autós töltővel minden olyan telefont, táblagépet és egyéb digitális terméket lehet tölteni, amelyik rendelkezik USB porttal.

Milyen gyorsan tölti fel az USB autós töltő készülékemet?

Feltételezzük, hogy egy átlagos USB port 5V/3A-es. Ha a töltési áram a készüléken 3A és az akkumulátor 2500mAh, akkor 2500mAH/3A = megközelítőleg 50 perc.

Ezek mellett további három tényezőt kell figyelembe venni:
 • A készülék legnagyobb támogatott töltési sebessége befolyásolja a töltési időt. A legtöbb készülék 1A sebességgel tölt. 1A-rel töltve kétszer olyan hosszú idő mint 2A-rel.
 • A mi USB autós töltőink 2 USB porttal rendelkeznek. Ha egyszerre töltünk rajta 2 készüléket, amelyek nagy töltésű 2A-es áramot tesznek lehetővé, az USB autós Töltő leadott töltése eloszlik a két készülék között. Ha az USB autós töltő maximális leadott töltése 3A, akkor mindkét készülék 1.5A-t kap..
 • A valóságban az áramkörök, kábelek, akkumulátorok energiavesztesége miatti hatékonytalanság következtében a töltési idő akár 30%-al hosszabb lehet, mint ahogy azt az elméleti számítás meghatározza.

Lassabb a töltés, ha egyszerre két készülék van csatlakoztatva?

Az USB autós töltő maximális teljesítménye 3A, ha egyszerre két készülék töltődik, és a következő mátrixot adja:
Két Készülék Teljes Leadott Teljesítmény    Lassul?
1A Készülék + 1A Készülék (pl. két iPhone™) 2A   Nem
1A Készülék+ 1A Készülék (pl iPhone™ + iPad™) 3A   Nem
2A Készülék + 2A Készülék (pl két Samsung S6) 4A   Igen

Hogyan kapcsolódik az USB autós töltő az autó áramforrásához?

Az USB autós töltő 12V/24V-os kiegészítő töltőcsatlakozóval kapcsolódik az autó áramforrásához. Ez a csatlakozó a legtöbb autóban szabvány. Jellemzően az autó középkonzolján taláható vagy a műszerfalon, és néha cigarettagyújtónak ad helyet.