Twister
A megszokott módon folytatjuk tevékenységünket. Értékesítési csapatunk és gyárunk a rendelkezésére áll.

GYIKNAND flash és árváltozása

Mi a NAND memória?

A "NAND flash" az a memóriachip, amelyet a pendrive-okon kívül olyan elektromos termékekben használnak, mint az Apple Ipod. A NAND flash memóriachipeket csak néhány csúcstechnológiai óriás forgalmazza, többek között a Samsung, az Intel és a Hynx. A modellek különböző kapacitás nagyságokkal és eltérő teljesítményekell rendelkeznek.

Miért változnak a NAND flash árai?

A NAND flash memória árai napi szinten változnak a termékpiac kínálat és kereslet törvénye szerint éppúgy, mint a kávénál vagy az aranynál. A Samsung, Intel, Hynx cégek kontrollálják és biztosítják azt, hogy a piacon sem jelentős túlkínálat sem jelentős túlkereslet ne alakulhasson ki. A keresleti oldalon olyan cégek állnak, mint az Apple, Sony vagy a Nokia, akik az erőteljes keresletük által képesek az árakat befolyásolni.
A Flashbay USB meghajtóinak árai a NAND flash áraihoz igazítottan változnak, mert ezek a chipek az ár szempontjából a legfontosabb alkotóelemei az USB meghajtóknak.

A NAND flash memória különböző kapacitással rendelkező termékek árai egymástól függetlenül változnak. Saját adatainkat használva egy olyan valós időbeni grafikont hoztunk létre, amely a különböző termékek árainak időbeni alakulását mutatja:

A Nand flash mindenkori kapacitásainak árváltozása az idő függvényében(a technikában jártas olvasók számára: a gráf a Multi Level Cell (MLC) és A osztályzású NAND flash-ek kereskedelmi időszak alatti világpiaci árainak napi minimumát mutatja).

Én úgy gondoltam, hogy a NAND flash árai csökkennek!

A trend hosszútávon (egy évnél hosszabb) csökkenést mutat,ugyanúgy, mint a minden más típusú számítógép memória, de mint ahogy a fentebbi ábra is mutatja, rövid időszakokon belül az árak jelentősen emelkedhetnek, vagy csökkenhetnek.

Az év harmadik és negyedik negyedében a NAND árak gyakran emelkednek, mert a karácsony közeledtével a telefonok, MP3 lejátszók, és egyéb elektronikai termékek iránti fogyasztói kereslet megnő. Az 32GB feletti kapacitások hajlamosabbak az áringadozásra, mint a kisebb kapacitású pl. 128 vagy 8GB-os memóriák.

Várható- e árcsökkenés a közeljövőben?

Mivel a NAND flash tőzsdei termék, ezért nehéz árainak közeljövőbeni előrejelzése.