Blog Follow these B2B Lead Generation Methods to Bring in New Customers & Boost Your Sales

B2B -ben dolgozik, és küszködik azzal, hogy minőségű megkeresései érkezzenek? Íme 5 tipp, amelyek segíthenek a minőségi megkeresésék elérésében:

(1) Készítsen magas színvonalú tartalmakat

Értékes és hasznos tartalmak közlésével lehet a legkönnyebben minőségi megkereséseket, ún. leadeket generálni. Csak egy kis kutatásra van szükség ahhoz, hogy feltérképezze milyen kihívásokkal küszködik a célcsoportja, és milyen téren szorul segítségre.

Ezután már el is tudja készíteni, összegezni tudja a szükséges adatokat, infókat, ezek segítségével a célcsoportja meg tudja oldani a felmerült gondokat. Fontos viszont, hogy ne vigye túlzásba; a közölt tartalomnak oktató jellegűnek és informatívnak kell maradnia.

A közlendőt a következő formákban adhatjuk meg:

  • blog poszt
  • Whitepapers/EBooks
  • esettanulmány
  • videó
  • prezentáció

(2) Azonnali leadek a keresőmatketing segítségével

Az olyan keresőmotorok népszerűségének köszönhetően, mint a Google, egyre több ember támaszkodik az ilyen jellegű programokra infromációgyűjtéskor, kutatásokkor, termékek és szolgáltatások feltérképezésekor.

Így tehát a cége számára fontosabb, mint valaha az, hogy az olyan keresőprogramokban, mint a Google megtalálható legyen. Tulajdnképpen a Google segíti Önt abban, hogy a legrövidebb idő alatt minőségi megkeresései, leadjei érkezzenek.

Két módja van a Google keresőn való megjelenésnek - hagyományos és Pay per Click hirdetéseken keresztül. A hagyományos megjelenés ingyenes, míg a pay per click kattintásszám alapján fizetendő. Az alábbi képen bal oldalon (a kék keretben) a hagyományos megjelenés, a felül, illetve a jobb oldalon találhatóak (piros keretben) a pay per click hirdetések.

 

Figure 1. Google kereső eredmények
image of Google Search Listings

Ha csak most ismerkedik a kereső marketinggel, akkor célszerű, ha szakember segítségét kéri.

(3) A szakmai kiállítások kiváló alkalmat kínálnak a célcsoporttal való kapcsolatteremtésre

A kiállításon való részvétel remek lehetőség arra, hogy bemutassuk magunkat a célcsoportunknak.

A szakmai kiállítások legtöbb résztvevője komoly érdeklődő, akik azért vesznek részt azon, hogy a felmerülő problémáikra keressenek választ, és hogy hatékonyabbá tegyék üzleti vállalkozásukat.

Meg kell hagyni azért, hogy a kiállítások drágák. Hogy a legtöbbet kihozhassa ebből a befektetésből, a következő tippeket tudjuk adni:

  • Gondosan válasszon - térképezze fel, és bizonyosodjon meg arról, hogy az adott kiállításon az Ön célcsoportja nagy létszámmal megfordul
  • Toborozzon kiváló munkaerőt, és készítse fel őket alaposan - jól felkészültnek és tréningezettnek kell lenniük ahhoz, hogy a potenciális ügyfelek figyelmét lekössék, és hogy az üzletkötéshez szükséges információt begyűjtsék
  •  Ajándékozzon hasznos promóciós termékeket - a repianyagok hatásos marketing eszközök, amelyek segítenek bemutatni a cégét a célcsoportjának. De minden esetben figyelni kell arra, hogy hasznos ajándékot válasszunk, olyat, amit a célcsoportunk imádni fog.
  • A kiállítások egyik legkedveltebb promóciós ajándéka a logózott pendriveok és a logózott USB kártyák. Mindkettő praktikus és a potenciális ügyfelek hosszú időn át használni fogják.
  • Ezenkívül kulcsfontosságú előnye az USB drivenak az, hogy előre feltölthet rá adatokat, termékkatalógusokat, videókat, PDF fileokat, vagy akármilyen más tartalmat, ami segít megismertetni a termékeit, szolgáltatásait az érdeklődővel
    Figure 2. Érjen el minőségi megkereséseket logózott pendriveokkal
    an image of Logo USB Flash Drives for lead generation

    Figure 3. Tegyen mély benyomást ügyfeleire az USb névjegykártyával
    image of USB Business Cards for lead generation

(4) Tartsa fenn a potenciális ügyfelek érdeklődését a szociális médiában és különböző fórumokon

Egyre több embert kebelez be az internet, így valószínű, hogy a cége iránt érdeklődők is jelen vannak különböző szociális hálókon, fórumokon és blogokon.

  • Twitter – az emberek itt hangot adhatnak véleményüknek, bármilyen témáról is legyen szó. Pl. az érdeklődőnek lehet, hogy valamilyen gondja van, amire keresi a megoldást. Egymás között megosztják a termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatos észrevételeiket. Ha potenciális ügyfél után kutat a twitteren, akkor olyan keresőszavakat adjon meg, amelyek kapcsolódnak a termékekhez, adott szolgáltatáshoz. A lényeg az, hogy megosszuk a véleményünket, tanácsainkat az érdeklődőkkel, és hogy kapcsolatokat alakítsunk ki velük. 
  • LinkedIn – a Linkedln tökéletes hely kapcsolatépítésre és beajánlások gyűjtésére. Ha egy adott cégből, vagy iparból szeretnénk ügyfeleket szerezni, akkor támaszkodjunk azokra az emberekre, akik bátran ajánlják cégünket. "Követhetünk" az adott iparban tevékenykedő csoportokat, és részt vehetünk különböző diskurációkban, véleménycserében is. Az e mögött meghúzódó ötlet az, hogy értéket kínáljunk azáltal, hogy megosztjuk gondolatainkat, ötleteinket és felelünk a feltett kérdésekre. Az idő múlásával kiépül a bizalom, így gond esetén minket keresnek fel az emberek. 
  • Fórumok és blogok - sok olyan fórum és blog létezik, amely a termékeinkhez, szolgáltatásainkhoz tartozó témákat, topicocat dolgoz fel. Kutassuk fel ezeket a fórumokat és blogokat, a Google keresőt, vagy a technorati keresőt használva.


(5) Fokozza a tudatosságot és növelje a nyilvánosságot PR eszközökkel

A termékei, szolgáltatásai iránti tudatosság kiépítése nagyon fontos a vállalat számára. A legjobb PR csatornákat kihasználva gyorsan építheti a vállalata iránti tudatosságot. Az alábbiakban néhány ötlet arra, hogy hogyan építheti ki vevői tudatosságot az érdeklődők körében.

  • Jelentessen meg egy cikket a PRweb.com or PRNewswire.com.
  • Érje el azokat a bloggolókat, akik az Ön iparában dolgoznak, és ajánlja fel bejegyzéseit, vagy készítsen interjút
  • Keresse fel azokat az újságírókat és szerkesztőket akik szaklapokban jelentetnek meg cikkeket

Ossza meg a minőségi megkeresésekkel kapcsolatos ötleteit

Ha ötlete van a témával kapcsolatban, ossza meg velünk!


flashbay Szerző:Peter Nguyen
1 Kommentek | Leave yours 
Pharmd50 , nisesite | 01 May, 2014
Very nice site!
*
* Nem jelenik meg
(ha elérhető)
Replies from Flashbay will be sent to you by email.
Az űrlap beküldésével adatai az Adatvédelmi Szabályzatnak megfelelően kerülnek feldolgozásra.