Blog MLC fejlesztés és nagy kapacitású NAND Flash memória

Egyszerűen megmagyarázva az MLC (multi-level cell) a nagyobb mennyiségű adat tárolását támogatja, fizikailag azonban ugyanakkora chipről van szó, mint amekkora takarékosabb verziója, a single-level cell (SLC).

Az SLC jobb teljesítményt nyújt, magasabb hőfokon is működőképes és tovább tart, de kb. kétszer annyiba kerül mint a testvérechipje. A fontos tényező, amit figyelembe kell vennünk, amikor a két technológiát hasonlítjuk össze az, hogy mire használjuk majd ténylegesem a terméket. Melyek azok a tényezők és tulajdonságok, amelyekért hajlandó lenne többet fizetni?

Képzelje el, hogy egy nagy teljesítményű servert szeretne építeni, és ehhez keres szilárdtest meghajtót. Ekkor nagy sebességre és megbízhatóságra van szüksége. De a szerverek gyorsan felmelegszenek, ezért egy olyan meghajtó is szóba jöhet, amely ellenáll a magas hőmérsékletnek. A szerver összetevői relatív drágák, és a gép egy fontos funkciót fog ellátni, ezért a költség kevésbé mérvadó. Ebben az esetben szívesebben fektetne be egy SLC memóriát tartalmazó készülékbe. Most gondoljon abba bele, hogy egy pendrive-ot szeretne rendelni. Fontos szempont az, hogy megbízható legyen, hiszen hivatalos, vagy személyes fájlokat egyaránt tárolni szeretne azon, de a gyorsaság is fontos, az, hogy ne lassítsa le a munkafolyamatot. Ugyanakkor az is fontos, hogy könnyű legyen, amit mindig magunkkal tudunk vinni, és az ideális az, ha ez nem kerül sokba. Ebben az esetben szinte biztos, hogy az MLC memóriát tartalmazó pendrive-ot választja.

Fontos megjegyeznünk azt, hogy a gyors és megbíható szavak különböző környezetben különböző lehet. Vajon kétszeres árat kellene fizetni egy hasonló kapacítású SLC eszközért, azért, hogy a személyes fotóinkat a pendrive-ra mentsük olyan sebességgel, mint amilyennel egy profi szerver működik? Vagy inkább az a mérvadó, hogy minél nagyobb kapacitást kapjunk az adptt árért, azért hogy minél több képet tölthessünk fel a pendrive-ra? Az több, mint elegendő, hogy a pendrive-ok tartalmát napi sűrűséggel átlagosan hét éven keresztül törölhetjük, mielőtt azok akármilyen hibát mutatnának.

A Flashbay-nél arra törekszünk, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a teljesítmény és a gazdaságosság között úgy, hogy az megfeleljen ügyfeleinknek. Mi A-besorolású memóriával és magas sebességű memória vezérlő összekapcsolásával alakítjuk ki termékeinket, hogy azok ne csak a sebességgel szembeni, hanem apénzügyi elvárásoknak is megfeleljenek. Például az összes termékünk - kapacitástól függetlenül - támogatja a Window ReadyBoost-ot, erre büszkék vagyunk, mert ez nem lenne lehetséges akkor, ha nem a legjobb alkatrészeket kombinálnánk össze.


Nagy kapacitású NAND flash memória

flashbay Szerző:Sam Sanchez
Be first to leave a comment:
*
* Nem jelenik meg
(ha elérhető)
Replies from Flashbay will be sent to you by email.
Az űrlap beküldésével adatai az Adatvédelmi Szabályzatnak megfelelően kerülnek feldolgozásra.