Gyakori kérdések

Írja be kérdését, vagy böngésszen a GYIKben

General

Order Guide Egyediesítés

Pendrive-ok

Termék Technical

Power bankek

Termék Technical

Order Guide

Hogyan rendelhetek a Flashbay-től? Mit jelentenek a termékleírásban levő szimbólumok? Mi a virtuális nyomat? Hogyan tudom a jelszavamat visszaállítani? Mi a kézbesítés ideje? Hova tud a Flashbay szállítani?

Mekkora a minimálisan rendelhető mennyiség nagysága?

A logóval ellátott pendrive-ok minimum rendelési mennyisége 10 darab. Az árlistánkat kérve látni fogja, hogy áraink még kis rendelési mennyiségre nézve is nagyon versenyképesek!

Sok más cégnél a minimum rendelési mennyiség nagysága 50 vagy akár 250 darab is lehet. Mivel a Flashbay-nél mindig a hatékony gyártásra törekszünk, ezért képesek vagyunk az Ön által adott kisebb rendelés teljesítésére is.

Az általunk forgalmazott többi terméknél a rendelési mennyiség minimuma a követelményektől függően némileg eltérhet, ezért kérjük lépjen velünk kapcsolatba.
Hogyan néz majd ki a késztermék?

Viszonteladók és forgalmazók

A következő típusú vállalkozásokat támogatjuk, mint a Flashbay viszonteladói:
 • Marketing-, Reklám-, Média- és Kreatív Ügynökségek részére kínáljuk termékeinket viszonteladásra, mint egy értéknövelt szolgáltatás a meglévő ügyfélkörük számára.
 • Közbeszerzési eljárásban bonyolító, közvető cégek, amelyek az ügyfeleiket képviselik.
A következő fajta vállalkozások nem jogosultak a Flashbay termékeinek viszonteladására:
 • Azok a cégek, akik a honlapjukon USB termékeket forgalmaznak (függetlenül a teljes termékkínálat nagyságától és szélességétől).
 • Azok a cégek, amelyek tulajdonolnak, vagy felügyelnek olyan weblapot, amely USB termékeket forgalmaz
 • Azok a cégek, amelyek más okból a Flashbay versenytársainak tekinthetőek
A Flashbay gondoskodik arról, hogy az együttműködő viszonteladóink megkapjanak minden szükséges támogatást ahhoz, hogy túlszárnyalják ügyfeleik elvárásait.
 • Előfordult-e már Önnel, hogy azért kellett visszautasítania egy üzletet, mert az igényelt termékre egy héten belül lett volna szükség, de a szállítójánál két hétnél hosszabb volt az átfutási idő?
 • Vagy az Ön szállítója gyakorlatilag egy közvetítő, aki az Ön pénzét előre begyűjti, hogy olyan termékkel lássa Önt el, amiből nincs készlete?
Mind a két eshetőséget gyakran halljuk. Mi a Flashbay-nél hiszünk a megfelelő alapok lehelyezésében, és a tisztességes üzleti kapcsolatok gyakorlásában.
 • Hatalmas készlettel rendelkezünk, és minden szükséges beruházást megtettünk annak érdekében, hogy az Ön rendelését az elvárásainak megfelelően és időben szállítsuk.
 • A rendkívül versenyképes viszonteladói árak és az ahhoz párosuló kiváló szolgáltatás támogatásával segítünk Önnek abban, hogy a saját ügyfelei számára elsőrendű kiszolgálást tudjon nyújtani.
 • Termékeink a legjobb minőséget képviselik, és a nagy mennyiségű logóval ellátott USB kulcsok szállításának ideje mérföldekkel versenytársaink előtt jár.
 • Nincs hosszadalmas rendelési folyamat. A logóval ellátott termékek rendelését könnyedén elvégezheti online.
 • Az Ügyfélközpont lehetővé teszi azt, hogy a rendelés bármikor nyomonkövethető legyen egészen a vásárlóig való eljutásáig, ha úgy dönt, hogy a termékek semleges, felirat nélküli csomagolásban érkezzenek a végfelhasználóhoz.

A Flashbay garancia


Milyen hosszú a garanciális időszak?

A weblapon szereplő összes termékre a Flashbay 10 éves garanciát vállal, aminek kezdeti dátuma a számlán van feltüntetve. A 10 éves garancia a 2009 Augusztus 10. után vásárolt termékekre vonatkozik. Az ezen időpont előtt vásárolt termékekre egy éves jótállás vonatkozik.

Mit takar a garancia?

A garancia nem terjed ki az olyan termékek javítására vagy cseréjére, melynek oka helytelen használat, baleset,a termék módosítása, nem megfelelő fizikai vagy működési környezet vagy nem megfelelő karbantartás. A fentebb említett esetekben a Flashbay Limited nem felelős.

A Flashbay az összes termékére vállal garanciát?

Az összes weblapon megjelenő termékre (www.flashbay.hu) a Flashbay garantálja a hibáktól való mentességet.

Milyen esetben veszti a garancia érvényét?

A vásárlást vagy szállítást igazoló bizonylat szükséges a garancia szavatossági idő alatti érvényesítéséhez. A garancia érvényét veszti, ha a berendezés módosított, hibásan használt, szerencsétlenség vagy hanyagság során károsodott, vagy ha a felhasználó helytelenül pótolta vagy szerelte annak akármelyik részét.

Do you offer samples?

Yes we offer free samples. These are non-functioning units that are designed to show you the look and feel of each model. We find this is a huge help for our customers trying to decide which model to choose.

How do I pay and what are your payment terms?

After your order has been placed, you will receive instructions on how to pay via email. It's quick and simple - we accept all payment methods from credit card to bank transfer. For some repeat customers, public sector and larger companies, we can offer credit terms. Note that before we can ship the order, we need to have received payment from you unless you have agreed credit terms with us.

What is Your Returns Policy?

We take great care to ensure that every order we produce is just right but if we get it wrong we will work hard to put it right very quickly. Simply contact your dedicated Account Manager for further assistance if you experience any issues with your order.

As all our products are manufactured on demand and customised to your specifications any cooling off periods or cancellation provisions of the Consumer Rights Directive (and/or equivalent international provisions) do not apply.

I need more help. Who can I contact?

We’re here to help. Simply contact us via our phone number or via our Contact Us page. Alternatively, if you have an Account Manager you can contact them directly.

Customisation

Mi a legjobb fájlformátum a logómnak? Hogyan adjuk a termékhez az Ön logóját?

Pendrive-ok

Product

Minden pendrive egyformán gyártott?

Hogyan használjam az USB kulcsot?

Csatlakoztassa a USB Flash Drive-ot a számítógépe USB portjához. Amennyiben a Flash meghajtó rendelkezik fényjelzéssel (LED-del), az villogni kezd, így jelezve annak működését.

Ha a számítógépe felismeri az új meghajtót, akkor a tartalom (vagy a meghajtón levő fájlok) megtekintését javasolja. Válassza a "megnyitás" opciót a Flash drive felfedezéséhez.

Ha Ön Windows operációs rendszert használ, akkor az új meghajtót a "Sajátgép" alatt találhatja a Start menüben, amely a a számítógép összes meghajtóját listázza, beleértve a Flash meghajtót is.

A Flash meghajtóra másolni kívánt fájlokat tegye a képernyőn megjelenő mappába. A fájlok áthelyezése általában azonnal megtörténik (nagyobb méreteknél több időt vehet igénybe).

A meghajtót akkor távolíthatja el, ha a rajta levő fájlok nincsenek használatban (írás vagy olvasás).

Ha az USB Flash meghajtóról a számítógépre adatot szeretne helyezni, a fentebb említettek szerint járjon el.
Mennyi adatot bír el a Pendrive?

Tárolható illetve átvihető-e zene az USB meghajtóra?

A rövid válasz: igen. Általában az USB kulcsok háttértárolóként működnek, így minden rendszer, amely támogatja a fentebb említettet képes az USB meghajtó tartalmához hozzáférni, beleértve a zenefájlokat is!

Megsérülhetnek-e a pendrive-ok meghajtók a repülőtéri biztonsági ellenőrzések során?

A szilárdtest-meghajtók a repülőtéri biztonsági követelményeknek megfelelnek.

A pendrive-om minden számítógéppel működőképes lesz?

Az USB kulcsok az USB protokollt használják a PC-vel, Mac-cel és egyéb USB port-tal rendelkező eszközökkel való együttműködésre. Az USB meghajtók általában olyan háttértároló illesztőprogramot használnak, amely a Windows Me-be, a Windows 2000-be, a Windows XP-be és az ezt követő újabb rendszerekbe, valamint a Mac OS 9, a Mac OS X , Linux 2.4.6 és az ezt követő újabb rendszerekbe integrálva vannak. Néhány gyártó a Windows 98 SE-hez vagy a Windows NT-hez forgalmaz meghajtókat. Az Apple a Mac OS 8.6-hoz ajánl háttértároló illesztőprogramot. Amennyiben további információra van szüksége, konzultáljon az USB Flash meghajtót gyártóval.

Miért előnyösebb a Flash drive használata a külső merevlemezzel, DVD-R-el és a floppyval szemben?

Egy csomag rágógumihoz hasonlítható méretével Pendrive sokkal kisebb, mint a külső merevlemezek, és könnyen szállítható, mivel nincsenek érzékeny részei, amelyek egy esetleges esés során megsérülnének vagy összetörnének. Használata egyszerűbb, mint a külső merevlemezeké, hiszen a számítógéphez való csatlakoztatása semmilyen időigényes konfigurációt nem igényel.

Az USB portok sokkal elterjedtebbek a CD és a DVD iróknál, így az USB kulcs több számítógépen lesz működőképes, mint a CD-R vagy DVD-R. Emellett a számítógépről a pendrive-ra való feltöltés folyamata sokkal gyorsabb és egyszerűbb, mint a fentebb említetteké. Továbbá az USB meghajtó hordozható merevlemezként viselkedik, így annyiszor tölthet fel, vagy törölhet le fájlokat, ahányszor akar. A CD-R-nél és DVD-R-nél csak egyszer tölthet fel fájlokat, és az írás után a feltöltött adatok nem törölhetőek.

Egy standard floppy 1.44 MB nagyságú adatot képes tárolni, ez sokkal kevesebb, mint egy pendrive-on levő akár 32GB-os tárhely.

Mi történt a 125MB, a 256MB, a 512MB és az 1GB kapacitású pendriveokkal?

Ezek a kisebb memória kapacitások már elavulttá váltak, ugyanúgy mint az 2GB kapacitás, amely ugyanannyiba kerül, mégis nagyobb értéket kínál.

Amennyiben egy alacsony árkategóriás pendriveot keres és kisebb memória is elegendő, jelenleg az 2GB-os memória a legolcsóbb a piacon.

A nagy memória chip gyártók, mint például a Samsung, Hynix, Intel, Toshiba és a Micron már nem gyártanak 2GB-nál kisebb NAND flash memóriát.
Előfordul, hogy alkalmanként be tudunk szerezni megfelelő mennyiségű 1GB memóriát és ki tujdjuk velük szolgálni ügyfeleinket, azonban továbbra is a nagyobb kapacitás a hosszú távú tendencia. 

Néhány USB gyártó még mindig kínálja a 128MB, a 256MB, és a 512MB memória kapacitásokat. Ők márkátlan, rossz minőségű NAND flash memóriát hasznánlak,  amit, azt javasoljuk, hogy mindenképpen kerüljön el, hiszen nen minden Pendrive egyformám gyártott.

Mi az USB Flash meghajtó?

Az USB Flash meghajtó egy kompakt USB flash memória meghajtó, amely hordozható merevlemezként viselkedik, lehetővé téve azt, hogy a számítógépe legfontosabb adatait elmentse, vagy "szállítsa". Hihetetlenül nagy mennyiségű információt képes tárolni, és elég kicsi ahhoz, (egy csomag rágógumihoz hasonlítható mérete) hogy könnyedén a zsebébe csúsztassa, egy nyakpánt segítségével viselje, vagy egy kulcstartóra helyezze.
NAND flash és árváltozása On the Go Flash meghajtók kifejtve

Technical

Milyen vezérlőt használunk az USB Flash meghajtóinkban? Hogyan állítsam be az AutoRun funkciót? Mi az USB kulcsok írás - és olvasási sebessége? Mi a WEEE? Helyi lemez vagy eltávolítható adattároló?

Hogyan védehetem meg a számítógépet a vírusoktól a pendrive használata során?

A vírusok elleni legjobb védekezési módszer általában különböző biztonsági mechanizmusok használatán keresztül történik. Ez magába foglalja a tűzfalat, vírus szkennert vagy egyéb - a bejövő fájlok vírustartalmát vizsgáló eszközöket. A pendrive-oknál érdemes fontolóra venni a fájlok tartalmának használatba vétel előtti vírus szkennelést.

Mi az SLC és az MLC?

A NAND flash memóriának kétféle kategóriája van: az SLC és az MLC.

Az SLC az angol "Single-Level Cell" rövidítése:

Az SLC memória egy bit nagyságot tárol minden cellában, ez gyorsabb adatátviteli sebességet, alacsonyabb energia-felhasználást és a cellák hosszabb élettartamát biztosítja. Az SLC egyetlen hátránya az egy MB-ra eső előállítási költség nagysága, aminek következtében az SLC technológiát főként nagy teljesítményű memóriakártyákban használják.

Az MLC az angol "Multi-Level Cell" rövidítése:

Az MLC memória 3 vagy annál több bitet tárol minden egyes cellában. A nagyobb mennyiség raktározásából adódóan az MLC memóriakártya lassabb adatátvitelt, magasabb fogyasztást és rövidebb cella élettartamot eredményez. Az MLC memóriakártya előnye az alacsonyabb előállítási költség . Az MLC flash technológia hagyományos memóriatermékeknél használatos. Az MBC (Multi-Bit Cell) hasonló az MLC-hez, ez két bit nagyságú adatot tárol cellánként.
Mi a Windows ReadyBoost?

Mi az USB 2.0?

A válasz egyszerű: Az USB 2.0-ás verziója gyorsabb adatátviteli sebességgel rendelkezik, mint az USB 1.1.Nincs kompatibilitási probléma az USB 1.1 port és az USB 2.0 Flash meghajtók között.

További részletek: A 2001-ben véglegesített, Universal Serial Bus (USB) 2.0-ás verziója az USB beviteli/kiviteli bus teljes átalakításának eredménye, amely sokkal nagyobb írás/olvasás sebességet engedélyez, mint az USB 1.1
Mit jelent a Szupergyors (SuperSpeed) USB vagy az USB 3.0?

Power bankek

Product

Mi a Power bank?

A Power bank egy hordozható töltőkészülék, amelyet telefonok vagy táblagépek töltésére lehet használni. Maga a Power bank is feltölthető és újrahasználható.

Miért olyan népszerű promociós ajándék a Power bank?

Mivel igazán hasznos promóciós termékek. Az okostelefonok és táblagépek a mindennapok szerves részei, és gyakran merülnek le, amikor nem vagyunk otthon. Ezért a kicsi, hordozható és stílusos Power bank rendkívül népszerű promociós tárgy.

Mennyibe kerül egy Power bank?

Áraink a modelltől és kapacitástól függően változnak. Árainkat a rendelés nagysága is befolyásolja. A legkönnyebben úgy juthat árajánlathoz, ha kitölti a Gyors ajánlat kérést.Küldhetünk egy teljes árlistát is, amiből válogathat.

Hogyan működnek a Power bankek?

A Power bankek használata pofonegyszerű. Csak töltse fel a Power banket, a LED égők jelzik a töltés szinjtét. Amint teljesen feltöltötte csatlakoztathatja telefonját vagy táblagépét a Power bankhez, ami elkezdi a készülék töltését. Ilyen egyszerű.

Milyen hosszú egy Power bank várható élettartama?

Ha megfelelően kezelik és hűvös, száraz helyen tárolják, minden feltétel adott, hogy a Power bank több évig működjön. Ne feledje, 2 Év Garanciát vállalunk. Ha rendszeresen használják, a Power bank akkumulátorának teljesítménye előbb-utóbb fokozatosan megromlik. Ez igaz bármilyen akkumulátor esetén, legyen az Power bankben, telefonban vagy laptopban.

Kompatibilisek a Power bankek a népszerű készülékekkel?

Igen. Power bankjeink kompatibilisek minden jelentős készülékgyártóval, köztük Apple, Samsung, Android, Kindle és még sok más.

Hogyan nézhetem meg, hogy mennyi töltés maradt a Power bankben?

Néhány modell kivételével a töltés szintjét a Power bank LED lámpája jelzi. A töltés szintjét különböző LED színek mutatják. Ezek az információk mind megtalálhatók a felhasználói kézikönyvben.

Hányszor tölthetem fel készülékemet, mielőtt a Power bank újratöltést igényel?

Csak gördítse rá az egeret a alábbi kapacitás ikonokra, és látható lesz a népszerű készülékek töltésszáma.

Mennyi idő alatt töltődik fel a Power bank?

Minden Power bank körülbelül 4 óra alatt töltődik fel alacsony töltési szintről. A Power bank LED égője jelzi az akkumulátor rendelkezésre álló töltési szintjét .

Ki kell kapcsolnom a készüléket, ha nem használom?

Nem.A Power bank automatikusan "Készenléti" üzemmódba kapcsol, ha nincs használatban.

Technical

Milyen csomagolásban szálltják a Power bankeket?

Minden Power bank és tartozék külön fehér kartondobozba lesz téve. Ha külön ajándékdobozt rendelt, akkor abba lesznek csomagolva.  A dobozok egy nagyobb dobozba kerülnek, hogy szállítás alatt védve legyenek. Jelenleg az IATA PI965 IB szabványt követjük.

Milyen biztonsági funkciókkal rendelkeznek Power bankjeik?

Power bankjeink rendkívül biztonságosak. Minden termékünket szigorú biztonági ellenőrzésnek vetjük alá. A Tanúsítványok oldalon megnézhető minden Biztonsági tanúsítványunk. Minden modell Biztonsági Tanúsítványa megtalálható az egyes Termékek Oldalán. A biztonsági jellemzők között megemlíthetjük:
 • Vezető márkák jó minőségű akkumulátorai
 • Erős szerkezet véd az ütésektől és koppanásoktól
 • Kimeneti túláram és túlfeszültség védelem
 • Bemeneti túláram és túlfeszültség védelem
 • Magas hőmérsékleten kikapcsolás
 • Rövidzárlat védelem
 • Elektrosztatikus kisülés (ESD) védelem
Power bank töltés