Blog Klassz dolgok, amire a pendrive használható

image of USB flash devices for small business promotionals

Manapság, a pendriveok, ahogy a mobiltelefonok is, szinte mindenütt jelen vannak. Mivel az árak egyre lejjebb és lejjebb mennek, a méretük pedig egyre kisebb és kisebb, egyre több ember használja őket adatok tárolására, valamint az egyik számítógépről a másikra történő másolásra.

Továbbá, hatalmas felhasználási potenciállal rendelkeznek. A pendriveok használata nem csak tárolásra és másolásra korlátozódik. A pendrive rengeteg egyéb felhasználási lehetőséget rejt magában, amelyekre még talán nem is gondolt.

Az alábbiakban összefoglaltunk 10 érdekes felhasználási javaslatot, amelyekre az USB-k alkalmasak:

(1) Fontos adatok és információk tárolása

Amennyiben rátölti a pendrivera a megőrizni kívánt adatokat, szoba-hőmérsékletű tárolás mellett, a meghajtó később is zavartalanul fog működni és az adatok akár 10 év múlva is sértetlenek lesznek. A biztonság kedvéért javasoljuk, hogy két különböző másolatot készítsen arra az esetre, ha az egyikkel váratlanul történne valami.

(2) Reklámozza üzletét és népszerűsítse a márkát

Emblémázott pendriveok alkalmazása hatékony és költséghatékony módszer a vállalkozás reklámozásához. Az üzleti kiállításokon, eseményeken, konferenciákon átadott ingyenes, saját logóval, cégadatokkal ellátott pendrive nagyszerű promóciós eszköz, hiszen a márka szem előtt van, minden egyes alkalommal, amikor az ügyfél használja azt. Mivel hasznossági fokuk magas, használatuk egyre gyakoribb, napi rendszerességű!

Ügyeljen arra, hogy az embléma tartalmazza egyrészt a cégének a nevét és szolgenjét, másrészt a webes url elérhetőségét. Abban az esetben, ha a vállalkozása még nem elég ismert, az emblémának nem elég csupán a logót tartalmaznia, a fő tevékenységet is szerepeltetni kell. A szlogennel feltüntetésével segítik az embereknek felidézni, hogy mivel foglalkozik a cég és miben különlegesek.

Továbbá a pendriveokra tud tölteni marketing prezentációt, üzenetet, amelyek csatlakoztatások automatikusan elindulnak.

(3) Népszerűsítse a tehetségét

Ha Ön grafikus, weblap designer, zenész, művész, vagy bármi egyéb olyan alkotást készít, amelyet szeretne másoknak is megmutatni, miért ne töltené fel a portfóliát egy USB pendrivera? Ahogy lehetősége adódik, azonnal át tudja adni a legjobb munkáit, referenciáit a potenciális ügyfeleknek.

(4) Jegyzetek, tananyagok terjesztése a tanulók számára

Az iskolák és egyetemek rengeteg papírt pazarolnak jegyzetek és tananyagok nyomtatására. Miért nem adja át ezeket a diákoknak pendriveon?

(5) Új termék népszerűsítése

Egy új termék bevezetése sok izgalommal telik a vállalatok számára. A várakozások fokozása és az érdeklődés felkeltése érdekében küldjön ki az ügyfelének ingyenes pendriveot előre feltöltött tartalommal az új termékéről. Ez lehet marketing prezentáció, alkalmazás leírással, specifikációk.

(6) Futtasson önálló alkalmazásokat

Tudta, hogy az önálló alkalmazásokat közvetlenül a pendriveról is lehet futtatni egyéb kötelező programok installálása nélkül? Ezek a programok lehetnek levelezőrendszerek, játékok, antivírus programok, határidőnapló, Windows alkalmazások, és még számos egyéb. Nézzen utána az ingyenesen elérhető programoknak, amelyeket USB-n keresztül lehet használni a Portableapps.com, PenDriveApps.com, és a Snapfiles.com weboldalakon.

(8) Gyorsítsa fel számítógépét

A Windows Vista vagy Windows 7 operációs rendszerek lehetővé teszik a Windows ReadyBoost használatát USB pendrive segítégével . Amennyiben engedélyezett a program, a pendrive tárolókapacítása extra memóriát ad a számítógépnek és így felgyorsítja a rendszert.

Mivel a Flash eszközök random írási- és olvasási sebessége jóval nagyobb, mint a merevlemezé, a ReadyBoost egy igazán látványos teljesítménynövekedést eredményez. A ReadyBoost beállításához olvassa el korábbi bejegyzésünket a, “ Mi az a ReadyBoost?”

(9) Védje számítógépét Predatorral

Ahelyett hogy jelszóval védené a számítógépét, használhat pendriveot is Pendrive alkalmazással (http://www.montpellier-informatique.com/predator/en/index.php ) hogy lezárja/feloldja a gépet. Predator lezárja a gépet, amíg Ön távol van. Amikor visszatér, a pendrive csatlakoztatása után a számítógép védelme feloldódik.

(10) Esküvőjére meghívott vendégeinek kedveskedjen pendriveal

Az esküvőre meghívott vendégeknek illendő egy kis aprósággal kedvesekdni, melynek kigondolása sok párnak gondot okoz. Jómagam is kaptam néhány kukában végződő ajándékot. (Ne mondják el a házas barátaimnak!) Számos ezek közül még ragadós is.

Ha szeretne valami ötletessel és használhatóval előállni, miért nem ajándékoz egy pendriveot az esküvői pár nevével és az esküvő dátumával? Ezen kívül rá tudja tölteni kedvenc esküvői fotóit vagy a szerlemes dalgyűjteményét. Egy ilyen egyedülálló és hasznos ajándékkal biztosan örömet okoz a vendégeinek.

Ahogy az látható, a USB flash drives felhasználási módja igen változatos és még nagyon sok olyan lehetőség is van, amit itt nem soroltunk fel. Van eseleg, amit megosztana velünk? Szóljon hozzá a bejegyzéshez lejjebb.


flashbay Szerző:Peter Cardin
4 Kommentek | Leave yours 
subartha | 07 Nov, 2020
it was really useful
Kelly Pappish | 31 May, 2019
You forgot about making one bootable.
PatrickKardy , google | 06 Sep, 2018
Hello
Jennifer Truong | 28 Aug, 2018
It’s a nice post and I was looking for this information. This will be very helpful to me. So, thank you so much for it.
*
* Nem jelenik meg
(ha elérhető)
Replies from Flashbay will be sent to you by email.
Az űrlap beküldésével adatai az Adatvédelmi Szabályzatnak megfelelően kerülnek feldolgozásra.